středa 13. července 2016

Kšandy nebo přepravka?

Přepravka nebo kšíry (kšandy)? To je taky docela omílané téma. Kšandy se během posledních měsíců staly docela populárními i my je pořídili.Většinu roku jezdíme často na chalupu a proto bereme i kocoury, protože je to s nimi nejlepší. Oni to tam milují, ale jak se dopravit z bodu A do bodu B, to je ta otázka. 

My jezdíme autem, samozřejmě. Po čase jsme si už našli takovou nejlepší variantu, jak se nejpohodlněji přemístit. Oba musí jet stejným autem a být vedle sebe, jsou klidnější, že mají parťáka na očích. Epíček nesnese přepravku, tak jsme pořídili na vyzkoušení kšandy, je v nich podstatně klidnější a většinu cesty prospí na mě nebo vedle mě. Dříve celou cestu plakal. Fabišek se naopak cítil v kšandách nejistěji, nedokázal udržet rovnováhu, jak s ním auto házelo a měl tendence se schovávat. Proto momentálně cestuje v přepravce.

Nemůžu říct, že bych kšandám nevěřila nebo tak, ale přece jenom je tam volně a pro můj klid je lepší představa, že budu moci zasáhnout, kdyby se cokoliv dělo. Navíc být v obležení koček je perfektní.
Na předním sedadle tudíž cestují nabalené věci, co se tradičně ani nevlezou do kufru. Popřípadně mám na sobě přepravku, abych mohla drbat i po cestě :)

KŠANDY 
PŘEPRAVKA

Zajímal by mě váš názor a zkušenosti. Máte kšandy nebo přepravku,a proč? Jak zvládají cestování vaši miláčci?

2 komentáře:

  1. S kočkou cestuji jen na veterinu, zatím nikam jinam jsem nemusela ji brát, protože je pořád někdo doma a nebo vydrží celý den sama, nikdy do druhého dne sama nebyla. Jezdíme přepravkou, protože cestujeme busem a naštěstí to máme jen 2 zastávky od baráku, ale cesta autobusem se ji nelíbí. Jakmile vlezeme do busu tak mňouká a když vylezeme je zase klidná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když šla Dája posledně na veterinu s Fabiškem (mladší, větší, černej kocour), tak nesla přepravku v ruce. Týden jsme ji pak museli masírovat, aby s ní vůbec hnula, on totiž chlapec povyrostl a dost se už pronese, přitom na veterinu je to kousek. Příště pojede autem nebo v nákupní tašce. :D Díky za komentář a určitě koukni na náš instagram, kde můžeš vidět, jak vypadá skoro sedmi kilový koťátko.

      Vymazat

Děkuji vám za milý komentář :)