čtvrtek 22. září 2016

Syrové maso nám nedávej!

Nedávno jsem psala článek o tom, jak naši kocouři pozitivně přijali syrové maso. Houbelec. Musíme si přiznat, že to pro ně není taková mňamka jako třeba kapsičky. Musíme si taky přiznat, že i nám spíše chutnají ty nezdravé věci. Nebo mně teda určitě. Bez větších problémů jsme jim dávali tak 2 týdny zhruba syrové maso.

Pak se jednou zničehonic vzprčili, že to prostě jíst nebudou a radši by byli hlady, než aby to snědli, takže to tam stálo, okoralo, vyhodilo a takhle to šlo dál. Nehledě na to,že jeden zareagoval na změnu stravy řidší stolicí. Snažili jsme se to dávat i do kapsiček, takže koupě kapsičky i masa dohromady jsme vyhazovali do kýbla. O to víc začali jíst granule samozřejmě, takže to mělo opačný efekt. Když jsme jim přestali dávat do kapsiček syrové maso, aby se pořádně najedli. Tak nechtěli už ani tu kapsičku. Prokoukli naši zrádcovskou techniku a nechtěli jíst. To je tak, když začnete šílet, že vám kočky odmítají jíst. Postupem času jsme se opět propracovali ke kapsičkám, ale žádný zázrak to tedy není. 

Momentálně tedy krmíme, jak před začátkem našeho "testu" konzervy, kapsičky a celý den granule volně. Musím říct, že naši kluci mají úplně nejradši tuňáka a ostatní ryby, potom až kuřecí s něčím.
 Konkrétně nejčastěji COSMA KONZERVY a SCHESIR KAPSIČKY.

Jak jste dopadli vy?


1 komentář:

  1. Taková reakce koček se dala čekat. :) Kočky navíc velice rady odmítnou jist potom cokoliv. Také mám klienta s obdobnou zkušenosti.

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám za milý komentář :)