neděle 25. září 2016

Než pořídím kočku...

Dneska bych chtěla napsat pár důležitých bodů,na co určitě nezapomenout,když si plánujete pořídit kotě. Myslím tím výbavičku, je to asi dost podobné jak pro miminko...akorát,že pro kočku.



Důležitý bod je záchod.Musíte dopředu přemýšlet,jak moc vaše kočička vyroste,abyste nekoupili moc malý záchod a ona se tam sotva vlezla,až vyroste. Pak akorát docílíte toho, že se tam bude sotva otáčet, šlápne do něčeho a bude se po celým bytě procházet například s hnědýma packama během vaší nepřítomnosti.

Pokud bude kočička jenom v bytě, je dobré jí pořídit škrabadlo, aby neškrabala místa vámi nechtěná. U nás je škrabadlo využíváno pořád ať na škrábání nebo jako pelíšek.

Určitě si také pořiďte přepravku, kšandy nebo nějakou tašku, ve které kočku budete přemisťovat například od původní rodiny, k veterináři nebo jen tak na výlet.

Pokud si neplánujete koupit kočku bez chlupů určitě si pořiďte hřeben, je důležité kočku občas vyčesat.

Pořídit kočce nějaké vábničky nebo hračky dražší, to je na vás. Vábničky jsou osvědčené, ale nejvíc si stejně vyhrají s piškotem, ořechem, papírem a tak dále.

Dále už je na vás, jestli pořídíte kočičce fontánku nebo bude pít z misky. Jestli jí pořídíte speciální mističky, nebo jestli jí dáte jídlo na talířek. Stejně tak můžu říct, že pelíšek není potřeba. Jen pokud chcete výbavičku se vším všudy.

A hlavně,než kotě přijde domů,udělejte si pro něho zásoby jídla, ne, že budete shánět něco na poslední chvíli a kočka bude hladovět.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji vám za milý komentář :)