sobota 29. července 2017

Cesta na Bali

Ahoj, hodně lidí se ptá, jak se letí na Bali, jaký je časový posun a jak dlouho se letí. Pokusím se to uvést na pravou míru, jak to bylo přímo u nás. Samozřejmě se to může lišit, ale aspoň hrubý nástin.

Na Bali jsme letěli z Prahy. Letadlo nám letělo 15:55 takže nějaké zhruba 2 hodiny předem musíte být už na letišti na odbavení kufrů a další kontroly, aby jste byli už připravení nastoupit do gatu, když se otevře. Jelikož jsme z Brna, tak jsme vyráželi hned ráno okolo 9, protože před námi byla dálnice D1 a to je peklo. Kupodivu jsme projeli naprosto ladně a o několik minut později už hlásili nehody a kolony. Radši dřív než později, protože nikdy nevíte, co vás může potkat.

Z Prahy jsme letěli společností EMIRATES do Dubaje zhruba 6 hodin. Při té příležitosti jsme dostali oběd - na výběr kuřecí nebo hovězí maso a samozřejmě i výběr z džusů, alkoholických či teplých nápojů.

Na letišti v Dubaji nastala docela panika, pasová kontrola, kontrola příručních zavazadel a ostatní, nás zdrželi natolik, že z 1,5 hodiny na přestup naráz bylo 20 minut, než najdeme náš gate, ten jsme samozřejmě měli přes celé letiště, gate už byl otevřený a když jsme došli už lidi nastupovali do letadla. Na jedné straně je člověk rád, že nemusí dlouho čekat na letišti na další spoj, ale zase jsme se všichni těšili, že si po 6 hodinách sezení stoupneme, protáhneme nohy a trochu zrelaxujeme. Místo toho jsme se spíše proběhli a hned zase šup do letadla.

Let z Dubaje do Denpasaru (hl. město Bali) trval 9 hodin. Odlítali jsme v 1:25 ráno, takže sotva letadlo vzlétlo, nechali nás tak do 3 spát, což bylo docela nic moc, ale museli nám dát snídani a oběd, než doletíme. Všichni byli rozespalí a chtěli spát dokud to jde a ne jíst, ale je pravda, že nás snídaně dost posilnila a potom stejně hned všichni usli. K snídani byli na výběr vajíčka či maso. K obědu myslím opět kuřecí či hovězí. Během letu jste mohli sledovat filmy, poslouchat hudbu, hrát hry a nebo sledovat kamery na letadle, co vidí piloti z kokpitu nebo, kde zrovna s letadlem jste na mapě, kolik hodin zbývá do přistání, kolik je v cílové destinaci a další informace o letu.

Doletěli jsme zhruba kolem 15:30 místního času. Takže zhruba 15 hodin v letadle. Na letišti, když odevzdáte celní prohlášení,projdete pasovou kontrolou, zkontrolují vám kufry a příruční zavazadla, tak jste vypuštěni ven, kde stojí tak stovka lidí s cedulkou a jménem a čekají na lidi, aby je odvezli do hotelu. To je vždycky obava, jetli ho najdete a naštěstí se podařilo. Do našeho bungalovu trvala cesta asi 25 minut s tím, že ej tu doprava docela šílená. Teď už nám zbývalo jen přihlásit se na recepci, vypít welcome extrémně přeslazený drink, jít se ubytovat a zvládnout časový posun.

Další díl zase někdy příště :)

2 komentáře:

  1. 15 hodin? Mně stačili 4 a zas tam dlouho nepáchnu. Je to nepohodlný a otravný. Nechápu letadla. Asi budu muset cestovat první třídou nebo nevím :D (Ale je fakt, že jsem naposled letěla v nějakým starším letadle. Televizky s mapkou tam nevedeli)

    Prolhaná Mrcha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na ty dlouhe lety se používají obvykle prostorný letadla s kvalitním servisem a čímkoliv, co člověka aspoň trochu zabaví. :)

      Vymazat

Děkuji vám za milý komentář :)