neděle 2. dubna 2017

Jak nám jde masová strava?

Po nějaké době se vám jdu ozvat, co je u nás vlastně nového. Během zimy se toho moc neděje, člověk často chodí jen do práce / školy a zase domů. Kočky venku taky nejsou, jelikož je zima jako na Sibiři, tak není o čem psát. Ale začalo jaro a podnikli jsme už první výlet na chalupu s klukama, kde byli sice jen na víkend, ale užili si dostatečně. Z věčného pobíhání na zahradě jsme přijeli zpět domů, kde by jen spali, spali a spali. Taky jsem byla teď dost nemocná, tak jsem si užila celodenní válečky s kocourama v posteli.Ráda bych teď ale probrala téma jídlo, které jsme řešili během letošní zimy asi nejvíce. 

Maso
Kluci teď dostávají syrové maso (kuřecí) a srdíčka. Vždy to mají nakrájené na malé kousíčky,respektive si ulehčím práci tím,že to hodím na chvilku do sekáčku, aby se kousky udělaly, to je velká úspora času. Pořád si vyžadují trochu to ovonět rybí kapsičkou, toho se nám zatím nedaří moc zbavit. Myslím si, že kdyby to prostě nedostali, tak by to dřív nebo později snědli, ale teď zním jako tyran :D.

Granule
Fabišek měl tendence sníst svou porci masa (ne, nebyla malá) a pak se o pár kroků dál naprat granulí, ke kterým si začal lehat a usínat u nich, jak byl přecpaný. Chtěli jsme mu granulky vzít,ale Epíček na to mokrý obecně moc není a vždy jen políže a jde, proto potřebuje právě granule. Takže otázka byla, jak zabavit granule jedné kočce, aby k nim druhá měla přístup. Skončily na kuchyňské lince, protože tam Fabišek nevyskočí a to můžeme být rádi, že to není naopak, kam bychom je dali, to nemám tušení.

Možná to vyznělo, že je Fabišek tlusťoch, ale on v létě běhá po zahrádce, takže se to srovná..pro klid znepokojených. Však i já v zimě nakynu, protože se mi nechce do té kosy a sedím doma. Fabišek má 10,2 kg, což mi na jeho rasu přijde optimální. A Epíček, naše pírečko, 5,1 kg.

6 komentářů:

  1. U nás jsou kapsičky striktně odmítány, takže fungují konzervy s paštikami, který kocour po nějaké době a díky bohu vzal na milost. Sem tam dá za pravdu i rybě, ale do masa se zrovna moc nehrne, což mě hodně překvapuje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nám přechod na maso taky nějakou dobu trval a odmítali ho,ale postupně přes namáčení v konzervách a kapsičkách a ubírat a potom to sní rádi.Naši milují hrozně srdíčka,jsou totiž taková šťavnatá a měkká,ne jak,když musí kousat a namáhat se u kuřecích prsních :D

      Vymazat
  2. Krasavci! Ja mela kocoury jen na granulkach a mam zkusenost ze cim vic je kocka uslechtila, tim vic je mlsna;)
    Mej se krasne a kocicakum posilam na cumacek ✋🏼
    www.bygabra.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Mám dvoch ragdollov ... a to som si myslela, že len u nás sa olizuje šťava z kapsičiek :-). Kocúr zožerie všetko a mačička šťavu z kapsičky len poolizuje a väčšinou je na granuliach (teraz PURIZON). Paštéty sú u nás tabu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak u nás FAbišek sní misk s masem nejradši i za Epíčka a Ea jen tak na chuť :D

      Vymazat

Děkuji vám za milý komentář :)