neděle 23. října 2016

Než odjedete na dovolenou..

Spoustu majitelů svých miláčků jezdí na dovolenou a taky, proč by ne? Je několik věcí, které je potřeba zařídit, než si začnete užívat zaslouženého odpočinku na svahu nebo pod palmami.

Hned tou první a zároveň nejdůležitější věcí je, najít někoho, kdo o vaše mazlíčky bude pečovat. Co se koček týče, bude jim dávat například kapsičky, vynášet záchod. Není možné, abyste nasypali kočce do 10 misek granule na 14 dní, co budete pryč a konec. Tak to prostě nefunguje a pokud to tak někdo dělá, tak fuj, styďte se. Nejlépe poprosit někoho blízkého (nebude vám vadit, že chodí do vašeho domu), je zodpovědný - ne, že si řekne: "...ach co, nechám to až na pozítří...". A úplně nejlépe, když má ke zvířatům vztah, trochu je poňuchňá, pohraje si, aby měli dostatek lásky. Ovšem, pokud někdo nemáte, koho poprosit, je jasné, že neřeknete prvnímu člověku na ulici a nedáte mu vaše klíčky. Na tohle jsou dokonce speciální služby, nejsem si jistá jak se to jmenuje, ale přijde k vám přímo nějaká hlídačka.

Další důležitý bod jsou zásoby. Před tím než odjedete je dobré zkontrolovat jestli to na danou dobu vystačí, představte si, že toho bude málo a váš záskok, který nemusí být v těchto věcech zběhlý, nezná potřeby vašich miláčků, bude muset jít nakoupit další jídlo popřípadě podestýlku za svoje peníze, aniž by v podstatě věděl, co má koupit. Z toho se taky může docela lehce nějaký kočičák podělat, pokud má citlivé zažívání, a to ten náš má. Proto určitě je lepší mít vše doma a jen ukázat, kde věci jsou a co kdy dávat.

To je asi to nejdůležitější, vše ostatní už se poddá, dále by bylo rozumné neodjíždět, pokud kočička má zdravotní problémy a potřebuje individuální péči.

My byli pryč teď a musím se podělit s příhodou našeho pečovatele - přítele.
Všechno to je o tom, že máme kočkolit, který se splachuje do záchodu, naši kluci tomu vyťali a pořádně naložili. Jenže Kuba to naházel všechno do záchodu a záchod se ucpal. Musel se rýpat v záchodu rukou, aby ho uvolnil, protože jsem mu neřekla, kde máme zvon. Takže i něco jako zvon může být důležitá informace.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji vám za milý komentář :)